beeldhouwen in een natuurlijk materiaal is voor mij het mooiste wat er is en om dat door te kunnen geven aan enthousiaste cursisten geeft veel voldoening.

Op deze pagina kunt u lezen bij welke culturele organisaties ik les geef in beeldhouwen en tekenen. Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een cursus vraag dan gerust informatie.

 

beeldhouwles in Amsterdam

 

dé beeldhouwschool 

Dé Beeldhouwschool is uitgegroeid tot dé plek in Amsterdam en omgeving waar cursisten, beginners en gevorderden, onder begeleiding van professionele beeldhouwers met een passie voor hout en/of steen, hun eigen beelden komen hakken. Het zijn doorlopende cursussen.

Bij dé Beeldhouwschool geef ik twee cursussen:
beeldhouwen in hout, steen en klei
maandag middag: 15:30-18:00 uur
maandag avond: 19:30- 22:00 uur
 
In de lessen wordt zowel in hout als steen gewerkt. Hoe je een blok hout of steen benadert ligt niet ver uit elkaar, vooral de uitdrukkings-mogelijkheden en de techniek verschilt. Je leert hoe je een eigen ontwerp kunt vertalen naar hout of steen: hoe zet je dat over, hoe pak je het aan. Ook komt het kijken naar compositie, verhoudingen en het afwerken van het werkstuk aan bod.
Je zult ervaren dat het je plezier geeft om gelijk vanaf het begin het blok te zien veranderen en je beeld steeds meer te voorschijn ziet komen.

Iedereen is welkom! Je hebt geen ervaring nodig met het werken in steen of hout om hier te beginnen, de lessen zijn voor iedereen geschikt en je wordt individueel begeleid. Ook als je al ervaring hebt met hout of steen dan kun je die ervaring hier uitbreiden.
Nieuw is dat cursisten die willen boetseren ook in deze cursus kunnen komen werken.
 
Regelmatig geef ik ook workshops :
Workshops voor groepen / scholen/ families; mogelijk op aanvraag
Zomerworkshop in Artis
 
Voor meer informatie zie:  www.beeldhouwschool.nl  of ga naar de contact pagina voor rechtstreeks contact.
 
 

crea 

Crea is het cultuurcentrum voor studenten van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.
Bij Crea geef ik twee cursussen voor studenten, alumni van de UVA en overige geïnteresseerden:
beeldhouwen in hout en tekenen & boetseren
 
 
beeldhouwen in hout / sculpting in wood 
donderdag avond: 17:45- 19:45 uur

Deze korte cursus is een kennismaking met de techniek van het hakken en snijden in hout. Hout is een mooi materiaal met een warme uitstraling.

Wat doe je?

Je maakt een klein beeldje in lindehout en al doende leer je het hout kennen en het werken met gutsen en een klopper. Om in deze cursus zo snel mogelijk te beginnen met hout wordt er een stilleven neergezet dat je op jouw manier gaat ver’beelden’.

Je leert kijken naar onderlinge verhoudingen, ritme en de ruimtelijke werking. Het hakken en snijden in hout vraagt enige oefening, maar dat kun je snel onder de knie krijgen.

Diegenen die in het voorjaar met de cursus zijn begonnen zijn welkom om  in deze cursus verder te werken een hun beeldje.

 
Voor meer informatie zie:  www.crea.nl/courses/beeldend/beeldhouwen-in-hout/  of ga naar de contact pagina voor rechtstreeks contact.

 

This short course is an introduction to the technique of chopping and cutting wood. Wood is a beautiful material that has a warm appearance.

What will you be doing?

You will make a small statue in lime-wood and gradually familiarize yourself with working with gouges. In order to start with wood as quickly as possible a still life will be set up that you will imagine in your own way. You will be learning to work spatially, with mutual proportions and rhythm. The chopping and cutting in wood requires some practice, though this can be mastered relatively quickly.

Those who started in spring with the course are welcome to continue working on their sculpture.

 

 

 

 

tekenen en boetseren / drawing and sculpting in clay
zaterdagochtend: 10:30 - 12:30 uur
 

In deze cursus werk je vooral naar de waarneming. Je leert de techniek van het tekenen en boetseren.

Wat doe je ?

Je leert de verschillen kennen tussen de wisselende materialen maar ook de invloeden die ze op elkaar kunnen hebben. Bij het boetseren bekijk je alle kanten van bijvoorbeeld je hand, een dierenschedel of een stilleven en zo leer je de vormen zien. Dit ruimtelijk kijken helpt je weer bij het tekenen. Aan bod komen compositie, plasticiteit en licht-donker.

De beeldjes worden gebakken in een keramische oven.

Voor meer informatie zie: www.crea.nl/courses/beeldend-en/tekenen-en-boetseren/   of ga naar de contact pagina voor rechtstreeks contact.

 

During this course you will be working by observation. You will be learning the techniques of sculpting and drawing.

What will you be doing?

Because you are going to switch materials, you will be learning about their differences, your preferences, and also the way they interact. When sculpting, you are going to view all sides of for example your hand, the skull of an animal or a still life, and you will be learning to see shapes. This spatial awareness will help you draw in turn. Other elements which are covered are composition, plasticity, and light and dark.

The sculptures can be baked in a ceramic kiln.

 

mk24                                            

Kunsteducatie opleidingen, cursussen en workshops.
Cursus: beeldhouwen in hout  (momenteel geef ik geen cursus bij MK24 )

Voor vragen zie de contactpagina